Chambres d’hôtes au rez-de-chaussee: een handig overzicht

feb 14, 2018 | Posted by in Reizen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over chambres d’hôtes au rez-de-chaussée foto van een slaapkamer

Chambres d’hôtes op de begane grond zijn in Frankrijk vaak moeilijk te vinden   Hebt u ook moeite met trappen lopen? En logeert u in Frankrijk graag in die gezellige chambres d’hôtes bij particulieren? Dan weet u hoe lastig het kan zijn om gastenkamers op de begane grond te vinden. Verhuurders van chambres d’hôtes en boekingssites vermelden die informatie vaak niet. Ik zal u een handje helpen. Op deze site staat vanaf vandaag een overzicht van chambres d’hôtes op de begane grond in een flink aantal departementen van het mooie Frankrijk.

De balans van goede voeding: 5 jaar Voedselzandloper

jul 1, 2017 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief foto van gezonde salades bij artikel over gezond eten en 5 jaar Voedselzandloper

Afslanken kan ook zonder dieet, maar de Voedselzandloper is wel een goed uitgangspunt Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat ik de Voedselzandloper heb ingevoerd. Eerst gebruikte ik dit voedingsmodel om af te slanken. Daarna volgde ik het om op gewicht en gezond te blijven. Als ik de balans opmaak, dan is het resultaat zonder meer positief. Toch verander ik af en toe wat aan mijn Zandloper-strategie. Want er verschijnen veel onderzoeken en andere publicaties met nieuwe inzichten op het gebied van voeding. Hoewel je moet oppassen met al dat voedingsnieuws, leken sommige van die inzichten me plausibel genoeg om een koerswijziging te rechtvaardigen.

Naar Linux Mint in 8 stappen

apr 30, 2017 | Posted by in Diversen | 0

• Het startscherm van Linux Mint. Als (ex-)Windowsgebruiker ben je snel in dit besturingssysteem thuis. Meteen beginnen met installeren? Scroll naar het blauwe kader.   Linux Mint is snel te installeren, gebruiksvriendelijk, stabiel en… veiliger!   Hebt u het zo langzamerhand ook wel gehad met Windows en de snel toenemende cybercriminaliteit in de Windowsomgeving? En vindt u Apple toch een beetje aan de dure kant? Dan is Linux misschien wat voor u. Dat is een open source-besturingssysteem gebaseerd op Unix. Er bestaan diverse ‘distributies’, ofwel in mindere of meerdere mate gespecialiseerde varianten. Een aantrekkelijke ‘distro’ voor Windowsgebruikers is het gratis Linux Mint. Ik heb hem geprobeerd en ik was onder de indruk. Belangrijkste voordelen: het programma laat zich vlot (her)installeren, het is gebruiksvriendelijk en… een stuk veiliger.

Laaggeletterdheid: hardnekkig en duur probleem

apr 6, 2017 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief artikel laaggeletterdheid foto van een man die tot de laaggeletterden behoort

Aan bestrijding wordt nog weinig gedaan, maar het aantal laaggeletterden groeit   Kunt u het zich voorstellen? Dat u moeite hebt met het begrijpen van patiëntenfolders, het invullen van eenvoudige formulieren, het voorlezen aan uw (klein)kinderen en het gebruik van een pinautomaat? Voor miljoenen (!) Nederlanders is dat de dagelijkse realiteit. Ze zijn laaggeletterd en moeten daarom allerlei strategieën bedenken om zich maatschappelijk staande te houden. Dat valt vaak niet mee. En helaas is laaggeletterdheid niet snel op te lossen, noch voor individuen, noch voor de groep. Temeer daar het aantal laaggeletterden voorlopig alleen maar toeneemt.

Euthanasie bij een voltooid leven op de lange baan?

mrt 12, 2017 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over euthanasie bij voltooid leven

Wet Voltooid Leven struikelt mogelijk over negatieve opstelling christelijke partijen Euthanasie bij een voltooid leven leidde in de aanloop naar de verkiezingen onverwacht tot veel geharrewar. Zo stelde de VVD bij monde van Tweede-Kamerlid Arno Rutte nog eens af te willen van een leeftijdsgrens. Ook D66-voorman Pechtold gaf aan dat de leeftijdsgrens van 75 jaar niet heilig is. Premier Rutte wil de Wet Voltooid Leven over de volgende kabinetsperiode heen tillen. Maar minister en partijgenote Edith Schippers zei daags daarna dat de wet er wel degelijk tijdens de volgende kabinetsperiode moet komen. Helemaal mee eens, maar of het lukt? Het onderwerp ligt erg gevoelig bij de christelijke partijen…

Cybercrime groeit en bloeit. Durft u nog op het internet?

mrt 2, 2017 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief cybercrime groeit en bloeit foto van programmacode die wordt opgelicht

Internet wordt steeds griezeliger, vindt u ook niet? Je leest almaar meer over slechte beveiliging tegen cybercrime. En het aantal gevallen van cybercriminaliteit neemt pijlsnel toe. Alleen onze overheid en ons bedrijfsleven zijn er jaarlijks al ruim 10 miljard euro aan kwijt. Regelmatig maken internetcriminelen in één klap miljoenen euro’s of enorme hoeveelheden gevoelige data buit. Steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en andere organisaties krijgen met cybercrime te maken en lijden financiële en imagoschade. En de kans dat de cyberboeven worden gepakt, is verwaarloosbaar. Durft u het wereldwijde web nog op?

Geluidsoverlast: onderschat milieuprobleem

jan 17, 2017 | Posted by in Diversen | 0
Geluidsoverlast is een ernstig probleem. Je went er nooit aan.

Overheid onderkent dubieuze meetmethoden geluidsoverlast, maar neemt geen actie Hebt u vaak last van verkeerslawaai? Ik ook. En we zijn niet de enigen: vijf miljoen (!) medelanders kampen met dat probleem. We mogen wel oppassen: geluidsoverlast leidt tot allerlei mentale en fysieke narigheid. Van stress en depressies tot slapeloosheid, hoge bloeddruk en hartkwalen. Jaarlijks gaan er zelfs honderden mensen aan dood! Herrie is over 20 jaar ons belangrijkste milieuprobleem, stellen deskundigen. Hoog tijd om de geluidsnormen aan te scherpen!

Feestdagen vol stress? Zo voorkom je dat!

dec 8, 2016 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief artikel Feestdagenstress? Nergens voor nodig. Foto van het dekken van de tafel.

‘Gewoon’ een kwestie van goed plannen en zoveel mogelijk voorbereiden! Bent u ook al bezig met voorbereidingen voor De Feestdagen? Verloopt alles naar wens? Of wordt het straks tóch weer stressen om alles op tijd in huis en op tafel te krijgen? Bent u op De Grote Dag nog zo druk bezig dat u nauwelijkstijd heeft om u met de gasten bezig te houden? Dat kan anders! En het leuke is: het is niet eens zo moeilijk. In deze bijdrage maak ik u graag deelgenoot van mijn decennialange ervaring.

De Feelings van Sia Braakman

nov 21, 2016 | Posted by in Beeldende kunst | 0
Renske Cramer Creatief kunstwerk VoorGevoel van beeldend kunstenaar Sia Braakman

Gevoelige expositie van veelzijdig kunstenaar Eindelijk ben ik weer eens naar een tentoonstelling gegaan. Ik bezocht de expositie ‘Feelings’ van beeldend kunstenaar Sia Braakman in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. In haar galerie toont ze voornamelijk schilderijen, tekeningen, objecten van keramiek en bronzen beelden. Daaronder is veel nieuw werk.  

Floc, pastis en confit: welkom in de Gascogne!

aug 31, 2016 | Posted by in Diversen, Reizen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over de Gascogne (Frankrijk) foto van taart

Alleen voor deze specialiteiten zou je al naar de Gascogne gaan! Weet u wat floc betekent? Het Franse woord voor vlok, zegt u? Ja, dat dachten wij eerst ook. Maar dat is flocon. En floc is ook niet die groepscommunicatie-app. Die heet Flock. Nee, Floc is een heerlijk frisse en fruitige aperitief uit de Gascogne. Dat is de streek in zuidwest-Frankrijk waar wij een heerlijke vakantie hebben doorgebracht. Wij kenden het gebied nog niet en hebben ons laten verrassen. En die verrassing was groot. Conclusie na onze reis: daar gaan we nóg eens naartoe!

Vrijwillig de file in? Echt niet!

jul 29, 2016 | Posted by in Diversen, Reizen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over vakantie en fileleed foto van stille weg door heuvellandschap

Maak echte vakantiedagen van uw heen- en terugreis   Morgen is het weer zover: Zwarte Zaterdag. En volgende week zaterdag doen we het nog eens dunnetjes over. Miljoenen Europeanen storten zich tijdens die dagen op overvolle snel- en andere wegen. Om vervolgens van file naar file richting vakantiebestemmingen te sukkelen, waar ze uiteindelijk afgemat en gestresst aankomen. Leuk begin van je vakantie… 

Persvrijheid 2015: laagste niveau in 12 jaar

apr 27, 2016 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over persvrijheid foto van vrouw die tijdschrift doorbladert

Tweede rapport over verslechterende toestand persvrijheid in korte tijd Wereldwijd daalde de mate van persvrijheid vorig jaar tot het laagste niveau in de afgelopen 12 jaar.  Onthutsend: maar 14% van de wereldbevolking woont in een land met vrije pers! In veel landen proberen politieke, criminele en terroristische krachten de media onder hun invloed te brengen of tot zwijgen te brengen. Zelfs ons land moet op zijn tellen passen als het om persvrijheid gaat. En daarvan keek ik toch wel even op!

Privacy en internet: onverenigbaar?

apr 8, 2016 | Posted by in Diversen | 0
Renske Cramer Creatief artikel over privacy en internet foto van meisje achter laptop

Privacyrisico’s worden nog altijd zwaar onderschat, met alle gevolgen vandien Dankzij elektronica en internet wordt ons leven aangenamer. Maar tezelfdertijd wordt het moeilijker en vooral: veel risicovoller. We worden immers steeds transparanter voor mensen en organisaties die – om wat voor redenen dan ook – van alles van ons willen weten. Welke gevaren bedreigen onze privacy zoal? Wat staat ons allemaal nog te wachten? En is daar nog wel iets tegen te doen? Wat kunnen u en ik zelf?