Voeding: de nieuwste ontwikkelingen

Renske Cramer Creatief artikel over voeding de nieuwste ontwikkelingen met een foto van 3 paprika's

Overzicht van artikelen over gezond eten en drinken, afvallen en op gewicht blijven

Laatst bijgewerkt op 18-7-2023

 

Portret van Renske CramerDe ontwikkelingen op het gebied van voeding gaan snel. Op deze pagina staan links naar interessante artikelen die daarover gaan. Ze belichten de nieuwste inzichten op het gebied van onder andere voedingsmiddelen, afslanken en op gewicht blijven. En niet te vergeten hun invloed op onze gezondheid.

Alles wat met voedingsmiddelen te maken heeft, interesseert me in hoge mate. Dat is begonnen rond de eeuwwisseling, toen ik écht veel te dik was geworden. Ik volgde allerlei diëten, die maar matig hielpen. Het beste resultaat behaalde ik nog met het bloedgroepdieet, waarvan de werking niet wetenschappelijk is bewezen. Erg goed voor de gezondheid was het allemaal niet.

Goede ervaringen met de Zandloper

Uiteindelijk kwam ik terecht bij het zandloper-voedingsmodel, dat ik nog steeds volg. Want dat is gezond én het werkt: je wordt er slank van en je blijft moeiteloos op gewicht. (Lees meer over mijn ervaringen met de Zandloper.) Bovendien is het gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken.

Overzichtelijke indeling

De afgelopen jaren ben ik gestuit op veel interessante artikelen over voeding. Onder deze inleiding vindt u een overzicht met links naar een aantal van die stukken. Voor de overzichtelijkheid heb ik die links verdeeld in een aantal groepen:

  • eten
  • drinken
  • afslanken en op gewicht blijven
  • het Zandloper-voedingsmodel
  • algemene voedingsregels
  • diverse onderwerpen op voedingsgebied

Ik hoop dat u er iets aan hebt!

En… er komt nog meer!

Want ik vul dit overzicht regelmatig aan met nieuwe bijdragen.

Renske

Eten: wat niet, wat wel, hoeveel?