Fotograferen blijft fascineren!

Fotograferen is voor Renske Cramer een belangrijke hobby. Op deze foto ziet u de schoonheid van een moment vastgelegd in een foto Deze foto heb ik gemaakt in de Achterhoek. Snel meer foto’s bekijken? Ga naar het groene kader op deze pagina en klik op uw keuze.

Fotograferen is fascinerend, vindt u ook niet? Ik fotografeer al sinds mijn 10de. Toen kreeg ik op mijn verjaardag een simpel cameraatje en sindsdien ben ik enthousiast aan het fotograferen geslagen. En heb ik dus de nodige camera’s versleten…

Vroeger maakte ik vooral kleurendia’s, waarvan het gros inmiddels erg is verkleurd en/of is aangetast door vocht. Daar kwamen we helaas te laat achter, want we bekeken ze niet vaak meer. We vonden het zo’n gedoe, met die projector en dat scherm. Wat er nog redelijk uitzag, hebben we inmiddels laten digitaliseren. Voor de mooie herinneringen…

Prints verkleurd, negatieven zoek

Ook veel afgedrukte foto’s zijn inmiddels verkleurd. Helaas zijn de negatieven zoek. Daarom vindt u op deze site vooral foto’s uit mijn ‘digitale periode’, aangevuld met een paar gedigitaliseerde dia’s die nog toonbaar zijn. In het groene kader staan links naar pagina’s met foto’s.

Fotograferen: van portret naar landschap

In mijn jonge jaren maakte ik veel portretten, maar gaandeweg richtte ik me bij het fotograferen meer op natuur en vooral landschappen. De laatste jaren fotografeer ik meer om de beelden als inspiratiebron te gebruiken voor mijn schilderwerk en schrijfactiviteiten. Maar uiteraard vormen ze ook dierbare herinneringen aan onze belevenissen.

Foto’s bewerken? Voorzichtig…

Foto’s bewerken doe ik meestal met FastStone Image Viewer, een handig programma dat ook raw aankan. Maar ik ben wel erg voorzichtig met bewerken. Veel verder dan kleine aanpassingen van licht en contrast ga ik meestal niet. Ik heb er niet zulke goede ervaringen mee. Immers: wat er op mijn scherm aardig uitziet, kan op uw scherm heel anders worden weergeven.

Fotosites waar ik graag kom

Natuur en landschap:

Panorama’s: