Fotograferen blijft fascineren!

Fotograferen is voor Renske Cramer een belangrijke hobby. Op deze foto ziet u de schoonheid van een moment vastgelegd in een foto Deze foto heb ik tijdens een warme zomeravond gemaakt in de Achterhoek. 

Fotograferen is fascinerend, vindt u ook niet? Ik fotografeer al sinds mijn 10de. Toen kreeg ik op mijn verjaardag een simpel cameraatje en sindsdien ben ik enthousiast aan het fotograferen geslagen. En heb ik dus de nodige camera’s versleten…

Vroeger maakte ik vooral kleurendia’s, waarvan het gros inmiddels erg is verkleurd en/of is aangetast door vocht. Daar kwamen we helaas te laat achter, want we bekeken ze niet vaak meer. We vonden het zo’n gedoe, met die projector en dat scherm. Wat er nog redelijk uitzag, hebben we inmiddels laten digitaliseren. Voor de mooie herinneringen…

Prints verkleurd, negatieven zoek

Ook veel afgedrukte foto’s zijn inmiddels verkleurd. Helaas zijn de negatieven zoekgeraakt. Daarom ziet u op deze site vooral foto’s uit mijn ‘digitale periode’, aangevuld met een paar gedigitaliseerde dia’s die nog toonbaar zijn.

Fotograferen: van portret naar landschap

In mijn jonge jaren maakte ik veel portretten, maar gaandeweg richtte ik me bij het fotograferen op landschappen. Een paar jaar geleden ontwikkelde ik een nieuwe passie: het fotograferen van paddenstoelen.

Foto’s als inspiratiebron

De laatste jaren fotografeer ik meer om de beelden als inspiratiebron te gebruiken voor mijn schilderwerk en schrijfactiviteiten. Maar uiteraard vormen ze ook dierbare herinneringen aan onze reizen en andere belevenissen.

Wat foto’s van de afgelopen jaren

Hieronder ziet u wat foto’s uit het voorbije decennium.
 
 

 

Fotosites waar ik graag kom

Natuur en landschap:

Panorama’s: