Reisreportage Frankrijk: Corsica

Renske Cramer Creatief reizen foto van het landschap van Corsica Corsica heeft niet voor niets de bijnaam Ile de Beauté (Eiland van Schoonheid) gekregen! Meteen meer foto’s bekijken? Scroll naar beneden. Daar vindt u een fotopresentatie.

Corsica heeft op mij een diepe en onuitwisbare indruk gemaakt. Wat een prachtige natuur! En wat een heerlijk klimaat… Het is een van de mooiste bestemmingen die ik ooit heb bezocht.

We zijn met onze eigen auto naar Corsica gegaan en we hebben het eiland vrij grondig doorkruist. Dat was nog best aanpoten, want de wegen zijn veelal bochtig en aan de smalle kant. Dus opschieten was er niet bij. Temeer daar er in juni, toen wij er waren, al heel wat medetoeristen over het eiland rondtoerden.

Ommetjes door Ardèche en Alpen

Het was dus een lange reis, temeer daar we op de heenweg een ommetje van een paar dagen door de Ardèche hebben gemaakt. En we op de terugweg – we kónden het niet laten – nog een stukje Franse Alpen hebben meegepakt. We waren dan ook best moe toen we Nederland weer binnenreden…

Rondje langs de kustlijn maken

Maar wat hebben we veel gezien! Als u me vraagt wat het mooiste gedeelte van Corsica is, moet ik u het antwoord schuldig blijven.

Het is er gewoon overal mooi. Het loont echt de moeite om een rondje langs de kustlijn te maken en daarbij zeer regelmatig het binnenland in te trekken.

Berglandschap Corsica adembenemend

Want het centrale berglandschap is adembenemend. Sla in elk geval de bergpas van Bavella, de kloof van Restonica en het natuurreservaat van Scandola niet over. Wij kwamen in tijdnood en hebben Scandola moeten overslaan. Ik zal dat nog lang betreuren, want het is erg mooi.

Ook naar Corsica? Ga in mei of oktober

Overweegt u naar Corsica te gaan? Ga er dan minimaal drie weken naartoe en doe dat in mei of oktober. Dan is het er veel rustiger en minder warm dan in juni of september. De meimaand is extra aantrekkelijk omdat dan overal op het eiland prachtige wilde bloemen bloeien. Als wij nog eens teruggaan, dan gaan we hoogstwaarschijnlijk in mei.


Bijna 2.000 foto’s gemaakt

Hieronder ziet u een kleine greep uit de bijna 2.000 foto’s die ik op Corsica heb gemaakt. Dat is voor mijn doen best veel en dat onderstreept nog eens hoe mooi Corsica is. Echt een aanrader!